TURKU

Dokumentaarinen Hääkuvaus

Aamusta illan pikkutunneille

Kuvauksen Aikajana

Suunnittelu on avainasiassa, kun halutaan ottaa kerrassaan upeita kuvia, joten sinun täytyy varmistaa riittävästi aikaa kuvauksille häiden yhteydessä. Tiedäthän että ylivoimaisesti parhaat kuvat saadaan luonnon omalla valolla, joten kuvien suhteen suunnittele hääkuvauksen aikataulut sen suhteen. Tässä dokumentaarisen hääkuvauksen aikajana esimerkiksi. Mitä kaikkea sinun pitää ottaa huomioon, kun kuvaamme aamusta iltaan saakka.

AAMU:

 • Yksityiskohtia: 30 minuuttia
  Nämä kuvat ovat sormuksista, mekosta, kengistä ja kaikista muista asioista jotka auttavat kertomaan teidän tarinaa tästä taianomaisesta päivästä.

 • Valmistautuminen: 60 minuuttia
  Kutsu kuvaajat mukaan kun valmistaudut suureen päivääsi. Tällöin meillä on aikaa ottaa yksityiskohtaisia kuvia teistä molemmista.

KESKIPÄIVÄ:

 • Henkilökohtainen kuvaus: 30 minuuttia molemmille
  Nämä kuvat tulisi ottaa välittömästi valmistautumisen jälkeen, joten varmistathan että tähän on riittävästi aikaa ennen itse seremonian käynnistymistä.

 • Ensikohtaaminen: 60-90 minuuttia
  Tämä sessio on vapaaehtoinen, mutta kasvattaa suosiotaan vuosi vuodelta. Ensikohtaaminen on hyvin intiimi kokemus onnelliselle pariskunnalle ja näistä kuvista tulee taianomaisia.

 • Häävieraat: 45-60 minuuttia
  Tämän kesto riippuu hyvin pitkälti kuinka paljon teillä on häävieraita. Keskustellaan etukäteen vieraslistasta ja sovitaan minkälaisia kuvia vieraista otetaan.

 • Perhekuvat: 45-60 minuuttia
  Tämän session kesto riippuu myöskin paljon siitä, kuinka paljon teillä on perhettä ja mitkä ovat teidän omat mieltymykset.

ILTAPÄIVÄ:

 • Viralliset perhekuvat: 30-45 minuuttia
  Tämä sessio voi olla lyhyempi ja se voidaan kuvata ennen tai jälkeen seremonian.

 • Hääseremonia: 60 minuuttia
  Seremonian kuvaaminen on ylivoimaisesti suurin haaste koko kuvauksessa, koska yleensä tilat taistelevat kuvaajaa vastaan kaikilla keinoilla. Suurin haaste on valot sekä tilat, hyvällä suunnittelulla mahdolliset ongelmakohdat pyritään kiertämään.

 • Tuore aviopari: 60 minuuttia
  Muistathan varata kuvauspaikan etukäteen.

ILTA

 • Vastaanotto ennen: 30 minuuttia
  Juhlapaikan kuvaaminen ennen kuin vieraat istuvat alas.

 • Hääjuhlat: 60-120 minuuttia
  Illan hääjuhlien kuvaaminen. Kuvataan tunnelmia, iloisia ihmisiä sekä yksityiskohtia.
 • Hetki kahdestaan: 30 minuuttia
  Mahtava tapa päättää teidän kuvaukset.

Morsiamen Kuvausvinkit Valmistautumiseen

Valmistautumiskuvat saavat aina erikoispaikan albumistasi, ne näyttävät sinun tarinasi alun. Jotta saamme näistä kuvista tajunnanräjäyttäviä, sinun tulee suunnitella jokainen yksityiskohta etukäteen. Hääkuvaus auttaa sinua suunnittelussa. Tässä muutamia vinkkejä valmistautumiskuviin morsiamelle.

Huone jossa kampaajasi ja meikkaajasi tekevät taikojaan on yksi tärkeimmistä pohdinnan kohteista valokuvia varten. Valokuvaajan kannalta tärkein asia on valo. Joten sinun tulisi valita huone, jossa on mahdollisimman paljon luonnon valoa. Älä unohda että Suomessa valoa on saatavilla hyvin rajoitetusti esimerkiksi talvisin.

Helpoiten saamme valmistauduttua tähän, jos kutsut meidät katsomaan huonetta pari viikkoa ennen häitä. Teemme ammattimaisen kuvaussuunnitelman ja -aikatauluksen mielenkiintoisista kuvakulmista. Tämän avulla olemme valmiita ja varmistamme että päiväsi menee mukavasti läpi ja sinun valmistautumista ei häiritä turhilla asioilla.

Muutama todellinen haaste kuvauksessa

Hyvä valaistus ja tilava huone eivät ole ainoat asiat, jotka vaikuttavat valmistautumiskuviin. Nämä seuraavat tekijät auttavat saamaan kuvista kerrassaan täydelliset:

 • Teetä kampaus ennen meikkiä
  Pystymme ottamaan mahtavia kuvia meikkaajasta tekemässä työtään, mutta kampaajan työ ei näytä niin hyvälle kamerassa. Joten tästä syystä teetä kampaus ensin ja kutsu meidät mukaan kun meikkaus käynnistyy.

 • Yksityiskohdat selkeäksi
  Päätä mitkä yksityiskohdat haluat kuvattavaksi sillä aikaa kun sinä valmistaudut. Pyydä että joku morsiusneidoista ripustaa hääpukusi hengariin, jotta saamme otettua puvusta kauniita kuvia. Hääpukukuvat ovat yksi tärkeimmistä kuvauskohteista tässä kohtaa.

 • Pidä huone siistinä
  Älä anna valmistautumishuoneen muuttua varastoksi. Yritä pitää huone mahdollisimman tyhjänä ylimääräisestä. Tämä tuottaa heti parempia kuvia.

 • Päästä vain ystävät ja lähisukulaiset huoneeseen
  Meikkaajan, kampaajan, kuvaajan, morsiusneitojen sekä sukulaisten kanssa huone täyttyy nopeasti. Keskustele vieraittesi kanssa etukäteen ja sovi pelisäännöistä. Lisää vaikka aikatauluusi ”Yhteistä aikaa kuvaajan kanssa”, jotta varmistumme tehokkaasta ajankäytöstä.

 • Älä unohda sulhasta
  Sulhasen huone ei todennäköisesti ole ihan niin juhlava kuin morsiamen, mutta sekin pitää dokumentoida tottakai. Suunnittele tämä myöskin aikatauluihin, jotta kuvaajalla on mahdolisuus viettää aikaa myös sulhasen kanssa valmistautumisen yhteydessä.

 • Rentoudu ja nauti
  Molemmat ovat molemmat kiireisiä valmistautuessaan ja kumpikaan ei tarvitse lisää stressiä osakseen. Joten siitä syystä sinun on luotettava valokuvaajaan, jotta voimme ottaa teistä molemmista luonnollisen kauniita kuvia ilman väkinäistä poseerausta. Kokenut kuvaaja tekee kuvaamisesta aina helppoa ja miellyttävää.

Dokumentaarinen hääkuvaus on yksi suosituimmista kuvauskeikoista, joita teemme. Kuvaamme kaiken aamusta aina illan pikkutunneille saakka. Tehdään ammattimainen kuvaussuunnitelma etukäteen. Meidän muut hääkuvauspalvelut kattavat myös videot sekä kihlakuvat.

Ota yhteyttä meihin ja keskustellaan lisää!